От началото на 2019 г. до края на октомври, 717 кучета

...
От началото на 2019 г. до края на октомври, 717 кучета
Коментари Харесай

От началото на годината 717 кучета от общинските приюти в София са осиновени

От началото на 2019 година до края на октомври, 717 кучета от приютите на Общинското дружество " Екоравновесие "  намериха нов дом, като за съпоставяне през цялата 2018 година осиновените кучета са 600. За същия интервал кастрираните кучета са 2260, а в общинската ветеринарна клиника " Връбница " за лекуване са постъпили 286 кучета. В акцията за кастрация на дворни кучета са кастрирани 374 кучета, съобщи пресцентърът на Столичната община.

" Осиновявай, не купувай "  е взаимна акция на Оперативна програма " Екоравновесие " и Столичната община за поощряване на осиновяванията и за намиране дом на кучетата, настанени в общинските приюти. Кампанията се провежда от 2017 година и към този момент трета поредна година в границите на самодейността има разнообразни събития, като кучетата се извеждат отвън общинските приюти на разнообразни публични места. По време на самодейностите, всеки искащ може да види, разноски, погали и в случай че желае, да осинови куче от подслон. Осиновяването може да се извърши незабавно, на място, за което е належащо само персонална карта. В рамките на акцията през 2019 година кучета от общинските приюти са били показани в четвъртото издание на Sofia Green Fashion Days и в два столични парка - на 8 юни в " Борисова градина ", и на 6 юли в парка " Заимов ".

Благодарение на целенасочените осиновителки акции, които " Екоравновесие " и Столичната община реализират, осиновяванията на кучета от общинските приюти се усилва. Съгласно подписано съглашение за съдействие сред Столичната община и немската неправителствена организация " Щройнерхилфе Булгариен " от 31 юли 2019 година за осиновяване на кучета от общинските приюти, 43 кучета са осиновени в Германия.

Всеки, който желае да осинови куче, може да отиде и да се запознае с кучетата от общинските приюти в Горни Богров, където са настанени кучета над една година и в кв. " Слатина ", в случай че желае да осинови малко кученце.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР